Relatieproblemen? Ga eens naar de film!

Relatieproblemen? Ga eens naar de film!

Als je relatieproblemen wilt voorkomen, dan moet je vaak dingen samen blijven doen. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt nu zelfs dat regelmatig samen naar de film gaan even effectief zou kunnen zijn als relatietherapie. 

In dit onderzoek onder 174 pasgetrouwde stellen werden drie groepen gemaakt. Eén groep werd gewoon met rust gelaten, een andere groep kreeg relatietherapie en de derde groep moest samen films kijken en hier over praten.

Na drie jaar bleek 24% uit de eerste groep gescheiden te zijn, tegenover 11% van de tweede en derde groep. Samen film kijken en hier achteraf over praten zou volgens dit onderzoek dus even effectief zijn als relatietherapie.

Of dit ook bij jullie werkt, is natuurlijk maar de vraag. Alleen het kan nooit kwaad om wat vaker een film te kijken samen. Overigens is het sowieso goed om veel samen te ondernemen. Zorg ervoor dat de kinderen zich zo nu en dan even zelf vermaken zodat jullie tijd hebben voor elkaar. Maar plan ook één avond per week of om de week een date night in voor jullie samen. Ga lekker uit eten en daarna wellicht naar de bioscoop.

Fotocredits:
You Queen

Share This

About the author