Relatielessen van Bridget Jones

Relatielessen van Bridget Jones

De verschijning van het derde boek over de wereldwijd geliefde Bridget Jones zorgde voor heel wat ophef. Voor de fans was het behoorlijk shocking om te horen dat de knappe, romantische Mark Darcy is overleden en Bridget Jones opnieuw single is.

Gelukkig hebben we altijd deel 1 en 2 van de Bridget Jones-serie nog om op terug te vallen. Want heel wat vrouwen hebben de Londense dertiger die constant bezig is met haar gewicht en relatieproblemen, in hun hart gesloten. Ondanks dat het Jones over het algemeen niet zo goed afgaat in de liefde, kunnen wij veel van haar leren. Dit zijn vijf relatielessen van Bridget Jones:

#1 Houd niet vast aan een eerste indruk

Bridget Jones 1

Als je een man tegenkomt op een kerstfeestje met een afschuwelijke rendiertrui aan en een chagrijnig gezicht, wil dit niet meteen zeggen dat het een eersteklas nerd is zonder inhoud. Sterker nog; het zou wel eens de liefde van je leven kunnen zijn. Dus laat je eerste indruk niet bepalend zijn.

#2 Zorg dat je niet afhankelijk bent

Bridget Jones 2

Afhankelijk? Nee hoor! Een verstandige vrouw heeft haar eigen leven en is niet afhankelijk van een man. Dit betekent dat ze een eigen appartement heeft (hoe rommelig die ook mag zijn) en zelf werkt (ja, ook als dat betekent dat je jezelf voor gek moet zetten voor de camera).

#3 Begin geen affaire met je baas

Bridget Jones 3

Hoe aantrekkelijk hij ook mag zijn, een affaire met je baas beginnen is geen goed idee. Vooral niet wanneer hij seksueel getinte opmerkingen maakt op de werkvloer en last heeft van een seksverslaving.

#4 Wees jezelf

Film Title: Bridget Jones: The Edge of Reason *handout*

Wees lekker jezelf en probeer je niet voor te doen als iemand anders, want negen van de tien keer gaat het mis. En wat is nou het mooiste aan de liefde? Juist, dat hij van je houdt ‘’just as you are’’. En dat is nou precies waarom Mark Darcy zo geweldig was. Dat geldt natuurlijk ook voor je uiterlijk, die huidskleurige corrigerende onderbroeken kun je dus beter thuis laten.

#5 Laat de mannen voor je werken

Bridget Jones 5

Mannen zijn jagers en soms vinden ze het fijn om voor je te moeten werken. En ja, dat betekent dat je ze soms ook best een keertje voor je mag laten vechten. Of twee keer…

Bronnen:
Vrouw Online

Fotocredits:
Social News Daily
Cook Book Cherie
Good To Know
Mirror
Linkiesta
Lions Gate Publicity

Share This

About the author