Prostitutie bij het Zandpad

Prostitutie bij het Zandpad

Het Zandpad in Utrecht was altijd een populaire straat waar prostituees achter de ramen van woonboten hun klanten naar binnen probeerden te lokken. Dure auto’s reden af en aan en op warme dagen kwamen de dames in hun lingerie op de loopplank van hun bootje staan. Tot de 98 kamertjes gesloten werden omdat er verdenkingen waren van mensenhandel.

Sinds juli is het opvallend rustig bij de drijvende kamertjes langs het Zandpad. De ramen zijn dichtgetimmerd en de prostituees moesten een nieuwe plek vinden om hun lichaam aan te bieden. Een aantal van hen is naar andere steden getrokken zoals Amsterdam en Den Haag, maar ook zijn veel vrouwen op straat komen te staan. De financiële problemen zijn hoog en een groot deel van de prostituees is er nu slechter aan toe dan toen.

De Amsterdamse Caja van Tolie, die zelf ook op de Utrechtse boten heeft gewerkt, vond het tijd om een exploitatievergunning aan te vragen voor het Zandpad. Ze wil met haar bedrijf Freya Exploitatie BV het Zandpad de beste prostitutiezone maken van Nederland. Niet alleen de prostituees zouden hier een geweldige werkplek moeten hebben, ook de buurt en de klanten kunnen op een goede afhandeling rekenen. Met haar bedrijf wil Caja van Tolie, beter bekend als Sabrina, voor een goede communicatie zorgen met de gemeente en de prostituees een veilige werkplek bieden waar ze tegen een goede prijs kamertjes kunnen huren.

Nu moet alleen de gemeente van Utrecht nog over de brug komen. Op dit moment is er veel illegale prostitutie in de stad en hierdoor zijn de prostituees onnodig in gevaar. Een nieuwe start voor het Zandpad zou wel eens een goede oplossing kunnen zijn.

Bronnen:
RTV Utrecht
Volkskrant

Fotocredits:
DUIC

Share This

About the author