Profielfoto van belang bij daten

Profielfoto van belang bij daten

Als je op date gaat met een potentiële nieuwe lover is het natuurlijk leuk om zijn Facebook te checken. Misschien is het ook verstandig om je eigen Facebook even aan een keuring te onderwerpen. Want wat nou als hij afknapt op je profielfoto?

De datingsite Lexa.nl heeft een grootschalig internationaal onderzoek laten uitvoeren onder 10.000 Europese singles. Voor een date blijken we massaal op zoek te gaan naar informatie op internet over de betreffende persoon. Vooral Facebook is populair en hier wordt met name aandacht besteed aan de profielfoto.

Sommige mensen hechten dan ook veel waarde aan deze profielfoto. Nederlanders zijn best vergevingsgezind, tachtig procent ziet een slechte profielfoto niet als reden om een date te annuleren. Niet in alle Europese landen zijn ze echter zo makkelijk. Zo zouden meer dan zes op de tien Spanjaarden hun afspraakje afzeggen wanneer zij onflatteuze foto’s online vinden.

Ben je van plan binnenkort op date te gaan? Check je Facebookprofiel dan nog maar even goed. Heb je hard je best gedaan om heel sexy over te komen op je profielfoto? Dan is het misschien verstandig om een andere foto te kiezen. Ook op foto’s wordt door veel mannen namelijk een natural look het meest gewaardeerd. Dus geen dikke lagen make-up, maar gewoon een natuurlijke uitstraling (waar je drie uur lang mee bezig bent geweest, dat dan weer wel). Een diepe decolleté is nergens voor nodig en een leuke, spontane lach doet het altijd goed.

Wat dan de echte no go’s zijn op profielfotogebied? Volgens de ondervraagde Europeanen scoor je geen punten met een foto in beschonken toestand of waarbij teveel bloot te zien is. Foto’s met je ex kun je ook beter van je profiel verwijderen.

Bron:
Over Online Daten

Fotocredits:
Zareinu

Share This

About the author