Polyamoreuze relatie

Polyamoreuze relatie

Waarschijnlijk heb jij gewoon één partner of ben je zelfs single, maar er zijn ook mensen die hun liefde graag aan meerdere personen geven. In het programma Je Zal Het Maar Zijn volgde Sophie Hilbrand drie mensen met een polyamoreuze relatie. 

Polyamoreuze stellen

Afgelopen dinsdag was een interessante afgelevering te zien van het programma Je Zal Het Maar Zijn. Sophie dook in de wereld van de polyamorie. Dat polygamie, het trouwen met meerdere mensen, in Nederland niet is toegestaan, wil niet zeggen dat er geen mensen zijn die deze leefstijl hebben. Wanneer je niet getrouwd bent met meerdere personen, maar er wel sprake is van meerdere relaties, gebruik je het woord polyamorie.

Je Zal Het Maar Zijn

In Nederland is het dus niet toegestaan om met meerdere mensen te trouwen, maar dat wil niet zeggen dat je geen polyamoreuze relatie aan kan gaan. Sophie ging langs bij Christa en Con die al veertig jaar met elkaar getrouwd zijn. Zij wonen echter ook al tien jaar samen met Henk, waarmee ze onofficieel getrouwd zijn. Hij heeft een echte relatie met Christa en een soort broederband met Con. Dat maakt dit drietal onafscheidelijk. Toch heeft Christa ook nog een seksuele relatie met een man in België.

Sophie ging ook langs bij het lesbische stel Syl en Lara. Naast Lara heeft Syl echter ook nog een andere liefde, en dat voor een man. Zij heeft een tweede relatie met Syb. Syb heeft verder geen (seksuele) relatie met Lara, maar hij vindt het prima om zijn vriendin te moeten delen.

Als laatste gaat Sophie naar het lesbische stel Roos en Lenneke. Ze zijn nu zes jaar samen en hebben in die tijd twee keer een driehoeksrelatie gehad. Op dit moment zijn ze gewoon met z´n tweeën, maar zijn ze wel vrij om ook dingen met anderen te doen.

Bekijk de aflevering van Je Zal Het Maar Zijn zelf eens om te zien hoe zo´n polyamoreuze relatie verloopt!

Share This

About the author