Ouderen hebben ook seks!

Ouderen hebben ook seks!

Je moet er vast niet aan denken, het idee dat je opa en oma nog seks hebben met elkaar. Toch zijn er juist veel ouderen die een beter seksleven hebben dan in hun jongere jaren. Helaas wordt er nauwelijks over gepraat. Ouderen die seks hebben, het blijft een beetje taboe. 

Denk je bij seks meteen aan jonge mensen? Onzin! Ouderen hebben net zo goed seks. In veel gevallen hebben ze zefs een beter seksleven dan toen ze nog jong waren. Alleen daar wordt niet of nauwelijks over gepraat.

Lichamelijke gebreken

Hoe ouder je wordt, hoe lastiger de seks wordt. Vrouwen worden wat minder snel nat, mannen hebben moeite met het krijgen van een erectie en oudere mensen hebben sowieso wat meer lichamelijke gebreken. Ze zullen niet meer de kracht hebben die ze hadden toen ze jonger waren, maar seks hoeft er natuurlijk ook niet altijd wild aan toe te gaan.

Goed seksleven

Door alle ervaring die ouderen hebben, is hun seksleven namelijk vaak beter dan dat van jongeren. Ze maken zich niet meer druk over kleine onzekerheden en ze kennen elkaars lichaam door en door. Hierdoor kunnen ze juist nog heel erg genieten van elkaar.

Zoenen, strelen en vrijen

Zoenen, strelen en vrijen is dus niet iets waar je mee moet stoppen als je ouder wordt. Het is juist heel belangrijk in een relatie, hoe lang jullie ook bij elkaar zijn. Het taboe dat op seks onder ouderen rust, is echter wel jammer. Ze praten er onderling nauwelijks over en ook artsen weten er niet goed raad mee. Het is juist belangrijk dat ouderen hier over leren communiceren, zodat ze er nog meer van kunnen gaan genieten. Tenslotte is het zo belangrijk om seks met elkaar te blijven hebben, hoe lang je ook samen bent en wat je leeftijd ook is.

Fotocredits:
Pixabay

Share This

About the author