Op vakantie met je nieuwe liefde?

Op vakantie met je nieuwe liefde?

Het is altijd spannend, de eerste keer dat je met je nieuwe liefde op vakantie gaat. Want je vriend kan thuis nog zo leuk zijn, gaan jullie het ook overleven wanneer jullie een week lang 24/7 bij elkaar zijn? Hebben jullie de tijd van je leven? Of is het juist een ware hel?

Het is lastig om te bepalen wanneer het juiste moment is om samen op vakantie te gaan. Het ene stel kan dit al vrij snel, terwijl anderen er meer tijd voor nodig hebben. Uiteindelijk kun je dit zelf het beste inschatten.

Je kunt altijd beginnen met een weekendje weg in eigen land. Zo loop je niet het risico dat je samen aan de andere kant van de wereld zit en het blijkt dat jullie toch niet zo goed bij elkaar passen als je misschien dacht. Begin rustig, dan weet je zeker dat je jezelf niet in een ongemakkelijke situatie werkt.

Een vakantie plannen is natuurlijk hartstikke leuk, maar doe het niet te vroeg. Het is nooit verstandig om al een vakantie over een paar maanden te plannen wanneer jullie nog maar net samen zijn. Tenslotte weet je nooit zeker of je tegen die tijd ook nog bij elkaar bent. Om die kans zo groot mogelijk te maken, kun je beter nog even wachten.

Vervolgens is het belangrijk om goed te overleggen. Willen jullie allebei dezelfde dingen? Vinden jullie dezelfde bestemming leuk? En willen jullie kamperen, in een appartement of een hotel? Ook geldzaken kun je beter van te voren bespreken. Het is jammer als op vakantie pas blijkt dat jullie allebei heel anders denken.

Als je van te voren goed overlegt, kun je maximaal van de vakantie genieten. Wel zo handig, want er is niets fijner dan samen weg zijn in alle rust. Geniet er van!

Fotocredits:
Valamar

Share This

About the author