Nederlandse vrouwen krijgen grotere borsten

Nederlandse vrouwen krijgen grotere borsten

Er lijkt een grote toename te zijn in Nederlandse vrouwen met grote borsten. De cupmaten E en F worden steeds meer verkocht en ook op jonge leeftijd hebben meisjes al een flinke voorgevel. Deze groei is echter geen goed teken.

Want al zijn er nog genoeg vrouwen die liever een cupmaatje extra hadden gehad, grote borsten zijn zeker niet ideaal. Het is lastig om een goede bh te vinden, ze kunnen in de weg zitten en pijn gaan doen bij het sporten en bovendien veroorzaken grote borsten rugklachten.

Het aantal bh’s met een cup E die de afgelopen jaren over de toonbank vlogen, steeg met 77 procent en cup F zelfs met 124 procent. Een enorme stijging, maar hoe komt dit nou?

Seksuologe Kaat Bollen legt uit dat we onze grotere borsten te danken hebben aan onze leefwijze. Hormonen en fastfood zijn de boosdoeners. Meisjes gaan op steeds jongere leeftijd aan de anticonceptiepil waardoor ze veel hormonen binnen krijgen. Daarnaast worden we steeds dikker door een toename aan fastfood. Aangezien borsten voor een groot deel uit vet bestaan, groeien ze mee zodra je dikker wordt.

Eigenlijk is de toename van grote borsten dus gewoon een teken dat wij Nederlanders steeds ongezonder worden. Je denkt misschien dat mannen wel blij zijn met al die grote borsten, maar niets lijkt minder waar. Mannen geven aan dat cup C de ideale maat is. Wanneer ze moeten kiezen tussen een B en een D, gaan ze toch voor de B cup.

Grote borsten lijken dus eerder een nadeel dan een voordeel. Zeker wanneer je ze te danken hebt aan je leefwijze zul je op moeten passen. Gelukkig zijn wel steeds meer lingeriezaken gespecialiseerd in grote maten, waardoor het niet meer nodig is om in een alles behalve sexy huidskleurige bh rond te lopen. Sexy lingerie is in alle maten verkrijgbaar.

Bronnen:
AD
RTL Nieuws

Fotocredits:
Modeblog

Share This

About the author