Naakt slapen goed voor relatie

Naakt slapen goed voor relatie

Hoe krijg je een goede relatie? Misschien kan het helpen om geen pyjama aan te trekken, maar naakt onder de lakens te kruipen. Het blijkt namelijk zo te zijn dat stellen die naakt slapen gelukkiger zijn. 

Nederlanders zijn geen echte naaktslapers. We houden toch liever onze pyjama aan in bed. Naakt slapen is echter niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor je relatie. Alle reden dus om je pyjama voortaan in de kast te laten liggen!

Onderzoek

Sociologen deden onderzoek naar honderdduizend stellen wereldwijd. Dit waren zowel heteroseksuele- als homoseksuele stellen. Zij kregen verschillende vragen voorgeschoteld. De onderzoekers van de universiteit van Washington waren vooral benieuwd naar de stellen die aangaven zeer tot extreem gelukkig met elkaar te zijn. Want wat is hun geheim?

Naakt slapen

Hieruit bleek dat gelukkige koppels vaker met elkaar op date gaan (ook als ze al lang samen zijn), vaak elkaars hand vasthouden en gewoon openlijk hun liefde voor elkaar tonen. Regelmatig met elkaar zoenen blijkt positief te werken voor je seksleven, maar naakt slapen draagt daar ook aan bij. Niet zo gek, want de spanning wordt nou eenmaal verhoogd als je tegen zijn naakte lichaam aan mag kruipen ´s avonds. En zeg nou zelf, in je roze bloemetjespyjama ben jij ook niet echt aantrekkelijk.

Goede relatie

Overigens bleek ook uit dit onderzoek dat communicatie het meest belangrijk is binnen een goede relatie. Vriendschap, affectie en seks hebben ook invloed op de kwaliteit van de relatie, evenals ouderschap.

Is jullie seksleven niet meer wat het geweest is? Stel dan eens aan je partner voor om die pyjama even aan de kant te leggen en iedere avond naakt in bed te stappen. Tijdens de koude wintermaanden zullen jullie misschien dicht tegen elkaar aan moeten kruipen om het nog een beetje warm te krijgen, maar dat kan alleen maar positieve gevolgen hebben!

Fotocredits:
Pixabay

Share This

About the author