Minachting is killing voor je relatie

Minachting is killing voor je relatie

Wetenschapper John Gottman beweert te kunnen voorspellen of een relatie houdbaar is of niet. Hij zou kunnen beschrijven hoe een relatie gaat verlopen en hierbij schijnt hij het in 93% van de gevallen bij het juiste eind te hebben. Wow! Maar wat is nou zijn geheim?

Volgens Dr. Gottman is minachting de number one killer van elke relatie. Een goede relatie is gebaseerd op wederzijds respect en bij gebrek hieraan, of zelfs minachting voor elkaar, is de kans groot dat de relatie uiteindelijk stuk gaat lopen. Gottman onderzocht in veertien jaar tijd bijna tachtig stellen en deed voorspellingen over het verloop van hun relatie.

In 93% van de gevallen had hij gelijk wanneer hij zei dat een stel uit elkaar zou gaan. Naast minachting speelden veel kritiek hebben op elkaar, in de verdediging schieten of het dagenlang niet met elkaar praten uit boosheid een grote rol. Dit zijn allemaal negatieve manieren om met elkaar om te gaan die grote gevolgen hebben voor een relatie.

Wat je hiervan kunt leren? Probeer altijd respectvol met je partner om te gaan, ook al verschillen jullie meningen. Zorg dat je geïnteresseerd in elkaar blijft. Je hoeft niet al zijn hobby´s leuk te vinden en ook zijn werk hoeft niet in jouw interesses te passen, maar blijf er wel naar vragen. Zo laat je merken dat je hem waardeert. Je vindt het zelf ook prettig hoe hij aan jou vraagt hoe je dag is geweest toch?

Fotocredits:
Wander Luxe

Share This

About the author