Marlene Dietrich: Stijlicoon en sekssymbool

Marlene Dietrich: Stijlicoon en sekssymbool

Misschien zal de naam Marlene Dietrich niet iedereen bekend voorkomen. Toch is zij een belangrijke vrouw geweest voor ons allemaal. Ze was niet alleen een fantastische zangeres en filmster, maar kwam ook op voor de rechten van de vrouw. Ze was als een van de eerste vrouwen ter wereld openlijk biseksueel en stond bovendien bekend als sekssymbool.

Marlene Dietrich was een bekende actrice en zangeres in de vorige eeuw. Mannen vielen als een blok voor haar en vrouwen zagen haar als stijlicoon. Ze was modebewust en droeg bovendien broeken, wat zeer bijzonder was in die tijd. Dankzij Marlene verwisselden steeds meer vrouwen hun rok voor een moderne broek.

Marlene Dietrich2Als je in het filmmuseum in Berlijn de collectie van Marlene Dietrich bewondert, valt het meteen op dat ze geen normale vrouw was. De jurken en foto’s die er hangen zijn indrukwekkend, net zoals haar leven was. Het archief van het museum, dat helaas niet voor iedereen toegankelijk is, toont nog veel meer tekeningen en afbeeldingen van deze prachtige vrouw. Ook liggen hier persoonlijke brieven en spullen van haar opgeslagen.

Maar waarom was Marlene Dietrich nou zo bijzonder? Ze was een aantrekkelijke en zelfverzekerde vrouw met prachtige lange benen. Ze liet het hart van iedere man sneller kloppen en de vrouwen volgden maar wat graag haar voorbeeld. Bovendien stond Marlene Dietrich er om bekend biseksueel te zijn, wat bijzonder was in de eerste helft van de twintigste eeuw. Haar uitspraak ‘’Ein bisschen bi schadet nie’’ is dan ook wereldwijd bekend.

Het belangrijkste van alles is denk ik dat Marlene Dietrich zelfverzekerd was. Ze wist dat ze veel kon bereiken en stond sterk in haar schoenen. Ze maakte zich niet druk over de mening die anderen over haar hadden. Ook voor de vrouwen van nu, ruim twintig jaar na haar dood, zou ze nog wel eens een voorbeeld kunnen zijn.

 

Fotocredits:
Classic Movie Favorites
Ginger & Chestnut

Share This

About the author