Lukt het jou om klaar te komen?

Lukt het jou om klaar te komen?

Voor veel mannen kost het weinig moeite om klaar te komen tijdens de seks. Soms is juist het probleem dat ze te snel klaarkomen. Wij vrouwen hebben daar een stuk meer moeite mee. Sommige vrouwen lukt het zelfs helemaal niet om (met hun partner erbij) klaar te komen. Wat kun je hier aan doen? 

Ontdek je eigen lichaam

De eerste stap is het ontdekken van je eigen lichaam. Als je zelf niet weet wat je lekker vindt, kun je moeilijk van je partner verwachten dat hij het wel weet. Mannen zijn van jongs af aan al met hun penis bezig, terwijl veel vrouwen bijna niets weten over hun vagina. Experimenteer dus eerst zelf en ontdek wat je fijn vindt.

Praat er over

Vervolgens zul je moeten leren om open te zijn op het gebied van seks. Vertel elkaar wat jullie lekker vinden en waar je opgewonden van wordt. Je kunt ook allebei een aantal seksuele fantasieën op briefjes schrijven en iedere week één van deze fantasieën werkelijkheid laten worden. Let wel op dat je ook hierbij je grenzen aan kunt geven.

Doe het voor

Een masturbatieshowtje opvoeren zoals Sophie Hilbrand in de film Zomerhitte vraagt misschien wat veel van je, maar toch kan het heel leerzaam zijn als je je vriend laat zien hoe jij jezelf tot een hoogtepunt kunt krijgen. Ga lepeltje lepeltje liggen en verwen jezelf met je hand terwijl je zijn hand op die van jou legt. Zo kan hij voelen wat je doet, in welk tempo en hoe hard. Vervolgens kan hij het met zijn hand proberen terwijl jij hem stuurt met jouw hand.

Het moet niet

Je kunt echter ook teveel bezig zijn met je orgasme, dan lukt het zeker niet. Onthoud dan ook dat je niet klaar hoeft te komen, het is een fijne bijkomstigheid. Het kan ook zijn dat je te opgewonden bent en het hierdoor niet lukt of dat je clitoris te direct gestimuleerd wordt. Ga vooral niet zitten piekeren, dan gaat het niet lukken. Geniet van elkaar, dat is het belangrijkste.

Fotocredits:
NY Mag

Share This

About the author