Leeftijdsverschil van invloed op relatie

Leeftijdsverschil van invloed op relatie

Je hebt cougars die wel houden van een jonge vent en oudere mannen die graag met een jonge meid daten. Heel leuk natuurlijk, maar niet zo goed voor je relatie. Want relaties waarbij het leeftijdsverschil minimaal is, houden veel langer stand. 

Maakt leeftijdsverschil uit?

Hoeveel scheel jij met je partner? Sommige stellen zijn bijna even oud, terwijl anderen een paar jaar of zelfs tientallen jaren met elkaar verschillen. De een zegt dat het niets uitmaakt, terwijl de ander het een groot probleem vindt. Feit is natuurlijk wel dat je je allebei in een andere fase van je leven bevindt wanneer er een groot aantal jaren tussen jullie in zit.

Onderzoek

Alleen maakt dat wat uit? Uit onderzoek onder drieduizend stellen blijkt van wel. Stellen die geen leeftijdsverschil hebben zijn als uitgangspunt genomen voor dit onderzoek. Het bleek zo te zijn dat stellen die een jaar met elkaar verschilden ongeveer drie procent meer kans hadden om te scheiden. Een verschil van vijf jaar zorgt voor een verhoging van dit percentage naar 18%, tien jaar verschil zorgt voor 39% meer kans om te scheiden en bij twintig jaar leeftijdsverschil is die kans zelfs 95%. Verschillen jullie dertig jaar in leeftijd? Dan is de kans groot dat jullie relatie geen stand houdt. De kans op scheiden is 172% hoger dan bij stellen die even oud zijn.

Overeenkomsten

Over het algemeen geldt dat de meest succesvolle huwelijken bestaan uit twee mensen die niet te ver van elkaar af liggen, maar in veel opzichten hetzelfde zijn. Natuurlijk zijn kleine verschillen niet erg en is het ook goed om elkaar op bepaalde aspecten aan te kunnen vullen, maar er moeten ook zeker genoeg overeenkomsten zijn. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld het opleidingsniveau. Eerder schreven we al over vrouwen die downdaten. Het is natuurlijk prima als je partner niet zo intelligent is als jijzelf, maar het verschil kan niet te groot zijn.

Fotocredits:
Pixabay

Share This

About the author