Lady-comp: anticonceptie zonder hormonen

Lady-comp: anticonceptie zonder hormonen

Gebruik je de pil, een spiraaltje of de NuvaRing? Of ben je niet zo van de hormonale anticonceptie en gebruik je gewoon het condoom? Het zijn allemaal methodes die weliswaar betrouwbaar zijn, maar zeker niet ideaal in gebruik. De Lady-comp is een goed alternatief! 

Anticonceptie

Er is veel kritiek op hormonale manieren van anticonceptie. Je belast je lichaam dagelijks met deze hormonen, terwijl je eigenlijk maar een paar dagen per maand vruchtbaar bent. Het condoom is handig als je je lichaam liever niet aan al deze hormonen tentoonstelt. Tegen soa´s is dit ook een goede bescherming. Maar echt praktisch en romantisch is het nou ook weer niet.

Vruchtbare dagen berekenen

De Lady-comp werkt heel anders dan alle eerder genoemde voorbehoedsmiddelen. Je gebruikt namelijk niet iets om te voorkomen dat je zwanger wordt, je meet alleen wanneer je zwanger kunt worden. Op alle dagen dat je niet vruchtbaar bent, kun je zonder problemen doen wat je wilt. De Lady-comp geeft de zes dagen aan dat je wel vruchtbaar bent en alleen gedurende deze dagen moet je een manier van anticonceptie gebruiken. Dat betekent zes dagen geen seks of een condoom gebruiken, de rest van de maand kun je zorgeloos genieten.

Temperatuur meten

Hoe de Lady-comp werkt? Het is eigenlijk een klein computertje die door middel van jouw temperatuur je ei-sprong kan berekenen. Dagelijks meet je meteen nadat je wakker wordt je temperatuur op. Dit gebeurt met een sensor die aan het apparaat is aangesloten.

De Lady-comp geeft vervolgens met een lampje aan of je vruchtbaar bent of niet. Rood betekent dat je even uit moet kijken, groen geeft aan dat je zonder bescherming seks kunt hebben (de betrouwbaarheid is 99,3%). Overigens wel alleen wanneer je een vaste relatie hebt, want de Lady-comp werkt niet tegen soa´s.

Aanschaf

Lijkt zo´n apparaatje je wel wat? Het is even een investering, maar je hebt er lang plezier van. De prijzen starten bij €395,-. In enkele gevallen kun je het bedrag (deels) terug krijgen van je verzekering. Kijk voor meer informatie op de site van Lady-comp.

Fotocredits:
Natural Family Planning Store

Share This

About the author