Klagen over je partner is juist goed

Klagen over je partner is juist goed

Ken je dat, dat je soms even uitgebreid moet kunnen klagen over je partner tegen een vriend of vriendin? Veel mensen voelen zich hier schuldig over, maar dat is niet nodig. Het kan juist heel goed zijn om zo nu en dan even stoom af te blazen! 

Als je chagrijnig bent om de dingen die je vriend doet, is het soms beter om dat met iemand anders te delen. Tenslotte schiet je er anders al snel in door en kan die arme jongen niets goeds meer doen. Het bespreken van de situatie zorgt er in veel gevallen voor dat je het beter in perspectief kunt plaatsen. Bovendien kun je je verhaal kwijt, en hoef je daardoor je frustraties niet meer aan je vriend te laten merken.

Dit kan heel goed helpen bij kleine ruzies die eigenlijk niet zo belangrijk zijn. Wanneer er grotere problemen spelen, is het juist heel belangrijk om dit met je partner zelf te bespreken. Het heeft dan weinig zin om de vuile was buiten te hangen bij een vriendin van je, want hier los je weinig mee op.

Het is ook belangrijk om niet met familieleden te praten over jullie problemen. Zij kunnen namelijk niet echt objectief zijn. Jullie ouders of kinderen zullen het moeilijk vinden om de problemen aan te horen omdat zij er ook zelf mee te maken hebben. Beperk het stoom afblazen dus tot je vriendenkring.

Fotocredits:
Manners

Share This

About the author