Kan een vrouw een man ten huwelijk vragen?

Kan een vrouw een man ten huwelijk vragen?

Als vrouw droom je er al vroeg van dat je vriend op een dag voor je door zijn knieën gaat met een ring in zijn handen. Het liefst natuurlijk op een romantische locatie en als complete verrassing. Maar waarom eigenlijk? Waarom nemen we het heft niet in eigen handen en vragen we hem ten huwelijk?

Feministische bewegingen hebben er jaren geleden voor gezorgd dat vrouwen in Nederland aan het werk gingen en niet meer lager stonden dan de man. We moesten meer gaan verdienen, wilden het huishouden niet meer in ons eentje doen en zouden de baas worden over ons eigen lichaam. Ook nu nog moeten vrouwen soms voor zichzelf opkomen. Een goede baan of een hoger salaris, Yes we can! Maar waarom zijn we dan zo makkelijk als het om de rolverdeling bij het verloven gaat? Waarom zou de man perse op zijn knieën moeten en jij niet?

Volgens een oude traditie mogen vrouwen hun vriend alleen op een schrikkeldag ten huwelijk vragen. Mocht je die missen dan moet je dus wel even vier jaar wachten voor je een tweede kans krijgt. Of toch niet? Tegenwoordig schijnen er steeds meer vrouwen te zijn die hun vriend gewoon ten huwelijk vragen, wat voor dag het ook is. Maar hoe doe je dat dan?

Traditioneel is het zo dat de man zijn vriendin vraagt met een ring. Dat kun jij  ook doen bij je vriend, maar je kunt ook een mooi horloge voor hem kopen of gewoon de vraag stellen. Je kunt op je knieën gaan, maar ook bij hem op schoot gaan zitten of een andere plek kiezen waar jij je prettig bij voelt. Een huwelijksaanzoek van een vrouw is niet traditioneel en dus kan je doen wat jij leuk vindt. Natuurlijk moet je wel goed kunnen inschatten of je vriend het op prijs stelt als jij de vraag aan hem stelt. Misschien doet hij het toch liever zelf en dan kan het nogal een schok voor hem zijn. Je wilt toch niet het risico lopen dat hij nee zegt alleen maar omdat hij geschrokken is van jouw aanzoek! Ben je er niet helemaal zeker van? Dan kun je misschien beter even wachten tot hij jou vraagt. Maar verder is er geen reden te bedenken waarom je het niet gewoon zelf zou doen. Dus verzamel al je moed en verras je vriend met het meest romantische huwelijksaanzoek ever!

Foto credits:
Really Rich

Share This

About the author