Is jouw man bij de bevalling?

Is jouw man bij de bevalling?

Samen kiezen jullie ervoor om een kind te krijgen. Je man is bij de bevruchting, hij is er tijdens de negen maanden dat jij de baby in je buik hebt. Maar is hij er ook tijdens de bevalling? Het lijkt heel logisch, maar dit is niet voor iedereen zo. 

Afgelopen donderdag verscheen een stuk in de Telegraaf over Rachel Rounds die pleit voor het verbannen van je man tijdens de bevalling omdat dit je seksleven ten goede zou komen. Ze beschrijft hoe haar man weigerde bij de bevalling aanwezig te zijn. In eerste instantie zou hij wel in het ziekenhuis moeten zijn, maar ook dat kon hij niet aan. Achteraf zijn zowel Rachel als haar man hier heel erg blij mee, omdat hun seksleven nog steeds fantastisch is. Naar eigen zeggen komt dat omdat haar man nooit heeft gezien hoe hun zoontje naar buiten kwam en hij het beeld van zijn bevallende vrouw niet uit zijn hoofd moet weren wanneer hij haar naakt ziet.

Een opvallend verhaal, waar heel wat kritiek op kwam. Een dag later verscheen ook een stuk getiteld Mannen die een bevalling niet aankunnen zijn watjes! Het standpunt is duidelijk: als hij mans genoeg is om voor een bevruchting te zorgen, dan zorgt hij er ook maar voor dat hij er naast staat wanneer jij aan het bevallen bent.

Dat door de natuur nou eenmaal bepaald is dat vrouwen het zware werk moeten doen tijdens de bevalling, wil niet zeggen dat de vader van het kind hier geen deel van uitmaakt. Jullie krijgen samen een kindje, en dus is het iets moois als hij ook samen met jou de kraamkamer in gaat.

Volgens gynaecoloog Michael Odent is de aanwezigheid van mannen in de kraamkamer echter sowieso af te raden. Ze zouden een negatieve invloed hebben op vrouwen. Het zou de moeder meer gespannen maken en ervoor zorgen dat er meer adrenaline vrijkomt, wat ervoor zorgt dat de bevalling langer duurt. Ook gebeurt het regelmatig dat het meemaken van een bevalling voor de man een grote invloed heeft op het seksleven. Hij kan zijn vrouw daarna opeens heel anders gaan zien.

Fotocredits:
Mini Me

Share This

About the author