Ik ben er even niet

Ik ben er even niet

Vrouwen nemen over het algemeen veel meer zorgtaken op zich dan mannen. De zorg voor hun kinderen, (zieke) partner, ouders of andere hulpbehoevende familieleden. Dit doen ze allemaal naast hun baan. Behalve op 1 mei, want dat is de nationale ´ik ben er even niet´ dag. 

Tweederde van de vrouwen heeft het nu al zwaar met de zorgtaken die ze hebben. Op de een of andere manier wordt het nog steeds meer van vrouwen dan van mannen verwacht dat ze de zorg voor anderen op zich nemen. Dit moeten ze vaak doen naast hun (parttime) baan en dat is natuurlijk zwaar.

Het kabinet wil alleen nog maar meer zorg creëren voor burgers met de participatiesamenleving. In sommige gezinnen zal deze extra zorg bijna geheel op de vrouw terecht komen. Deze vrouwen kunnen op deze manier wel eens flink in de knel komen. Om dit te voorkomen wil WOMEN Inc. hier aandacht aan besteden door vrouwen voor één dag de zorgtaken aan een ander uit te laten besteden.

Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, wordt daarom de campagne ´ik ben er even niet´ gevoerd. Een dag om als vrouw stil te staan bij een goede balans tussen je werk en onbetaalde zorgtaken. Nu maar hopen dat er heel wat mannen zijn die dit positief oppakken en een steentje bijdragen! Al zijn er gelukkig ook genoeg mannen die nu al veel zorgtaken op zich nemen.

 

Share This

About the author