Hybristofilie: Verliefd op een moordenaar

Hybristofilie: Verliefd op een moordenaar

De meeste mensen worden verliefd op een leuke, nette man of vrouw in hun omgeving die geen vlieg kwaad zou doen. Er zijn echter ook mensen die tot over hun oren verliefd worden op een moordenaar. Dit wordt ook wel hybristofilie genoemd. 

Een bijzonder verschijnsel, want waarschijnlijk kun jij je er niets bij voorstellen. Hoe kun je verliefd worden op iemand die een of misschien wel meerdere mensen heeft vermoord? Zo krijgt de massamoordenaar Anders Breivik nog steeds liefdesbrieven van vrouwen die hoteldebotel op hem zijn.

Hoe kan het toch dat je verliefd wordt op iemand die zulke daden op zijn naam heeft staan? Volgens onderzoekers zijn deze vrouwen (het zijn vaak vrouwen, maar mannen kan natuurlijk ook) meestal zelf slachtoffer geweest van seksueel misbruik op jongere leeftijd. Ze worden verliefd op iemand die gevangen zit en geen invloed meer heeft over zijn eigen leven, dit spreekt ze aan. In onderstaande documentaire vertellen meerdere mensen die verliefd zijn op een moordenaar hun verhaal. Want wat maakt dat ze liefde kunnen voelen voor iemand die tot zulke dingen in staat is?

Share This

About the author