Huh? Schaamhaar transplantatie?

Huh? Schaamhaar transplantatie?

In de westerse wereld is schaamhaar nog steeds not done. Alhoewel er wel een tegenbeweging lijkt te komen, scheren de meeste vrouwen hun venusheuvel netjes (bijna) kaal. In Zuid-Korea denken ze daar echter heel anders over. 

Vrouwelijk en vruchtbaar

Vinden de meeste mannen en vrouwen het hier mooi en hygiënisch als het schaamhaar weg geschoren is, in Zuid-Korea staat een volle bos juist voor vrouwelijkheid en vruchtbaarheid. Schaamhaar is daar dus juist iets om mee te pronken. Alleen er is één probleem: Zuid-Koreaanse vrouwen hebben niet zo veel haar tussen de benen.

Het klinkt voor ons maar gek, vrouwen die graag meer schaamhaar zouden willen hebben. In Zuid-Korea is het echter een veel voorkomende vraag. We kennen de schaamhaarpruikjes wel, maar in dit land gaan ze nog iets verder.

Schaamhaar transplantatie

Om te kunnen zorgen voor een flinke bos tussen de benen, laten veel vrouwen namelijk operatief ingrijpen. Met een schaamhaar transplantatie worden haarzakjes van hun hoofd naar hun venusheuvel verplaatst. Een ingreep die zo´n twee uurtjes duurt en een slordige €1600,- kost, maar dan heb je ook wat. Deze transplantatie is de afgelopen jaren enorm in populairiteit toegenomen.

Trends

Het is grappig om te zien hoe de trends op schaamhaargebied zich ontwikkelen. Immers was het bij ons enkele jaren geleden ook nog normaal om je schaamhaar gewoon te laten staan. Inmiddels is er weinig beharing tussen de benen meer terug te vinden. Enkele, voornamelijk feministische, vrouwen zijn hier echter fel tegen en vinden dat je alles moet kunnen laten groeien. Wellicht wordt schaamhaar ook bij ons over enkele jaren wel weer een trend. Tot noch toe lijkt het echter nog niet zo door te zetten en hebben de waxsalons en scheermesjesverkopers het nog druk.

Een schaamhaar transplantatie zal hier dan ook niet snel nodig zijn. Overigens hebben we over het algemeen sowieso meer haar tussen de benen dan de Zuid-Koreanen. Mocht schaamhaar dus weer hip worden, dan kunnen we het dus gewoon laten groeien!

Fotocredits:
Pixabay

Share This

About the author