Houd je vagina gezond

Houd je vagina gezond

Als er zo nu en dan een man met zijn hoofd tussen jouw benen duikt, is het wel zo fijn als het allemaal een beetje fris en schoon is daar beneden. Sowieso is het belangrijk goed voor je vagina te zorgen. Zo voorkom je dat je infecties krijgt. 

Wanneer je een actief seksleven hebt, zul je eerder last kunnen krijgen van infecties. Het is daarom belangrijk om je vagina gezond te houden. Dit doe je door voor een goede hygiëne te zorgen. Een vagina moet wel op de juiste manier worden behandeld.

Geen zeep

Het gebruik van zeep kan de pH-waarde in je vagina aantasten, waardoor juist problemen kunnen ontstaan. Je vagina was je daarom met water of een speciale zeep die bedoeld is voor je intieme zones. Dit is zeep van bijvoorbeeld Lactacyd of Chilly. Toch kan het zijn dat je lichaam hier niet goed op reageert. Je vagina reinigt zichzelf gelukkig al, dus het beste is om gewoon met (lauw) water te wassen. Zorg er na het wassen voor dat je goed droogt met een schone handdoek.

Kleding

Om je vagina zo goed mogelijk te verzorgen, kun je het beste geen strakke kleding of slipjes dragen. Kies voor katoen omdat je huid zo kan blijven ademen en het niet broeierig wordt.

Tampons

Tampons zijn niet slecht voor je vagina, mits je ze vaak genoeg verschoond. Probeer in elk geval iedere vier tot zes uur een nieuwe in te doen om het zo hygiënisch mogelijk te houden. Maandverband verschoon je liever al na twee tot vier uur. Inlegkruisjes zijn misschien fijn, maar probeer ze niet te vaak te dragen. Dit is een broedplaats voor bacteriën.

Fotocredits:
Clinica Elena Jiménez 

Share This

About the author