Hotelkamer per uur

Hotelkamer per uur

Onlangs is het eerste Nederlandse initiatief voor hotelkamer per uur gestart: Secret Rooms. Via deze website is het mogelijk om overal in Nederland een kamer te boeken voor een paar uur ongeacht het tijdstip van de dag.

Frans Kragten is de bedenker van het concept. Toen er een vrouw op zijn pad kwam met wie hij graag wilde afspreken wou hij een speciale kamer huren voor enkele uren. Helaas was er geen hotel te vinden waar je een hotelkamer per uur kan boeken maar het idee was geboren.

Hotelkamer per uur

hotelkamer-per-uur-love-hotel

Intieme momenten duren niet altijd een nacht en volgens onderzoek doet verandering van locatie relaties goed. De locaties zijn gescreend en staan garant voor discretie. Er zijn niet alleen standaardkamers te huur per drie uur, maar ook kamers met extra faciliteiten, zoals een sauna of een dinerarrangement. Online zijn de kamers zo te boeken dat de naam Secret Rooms niet op de rekeningafschriften terug te vinden is.

Rendez-vous hotel

Love hotels zijn in veel landen te vinden. In Brazilië zijn de zogenaamde ‘Love motels’ eind jaren 60 ontstaan. Daar was het destijds voor ongehuwde stellen onmogelijk was om een kamer te boeken in een standaard hotel omdat die bij check-in om huwelijkspapieren vroegen. Ga je in Nederland op zoek naar een ‘rendez-voushotel’ dan zijn er voornamelijk Belgische initiatieven te vinden. De letterlijke vertaling van ‘rendez-vous hotel’ is ‘afspraakhotel’.

Intieme afspraken

hotelkamer per uurKortdurende hotelboekingen kunnen zakelijk worden ingezet, bijvoorbeeld voor een zakelijke bespreking of op doorreis. Maar het mag duidelijk zijn dat de kamers-per-uur meestal worden ingezet voor intieme afspraken. Inchecken bij hotels die geen partner zijn van Secret Rooms is veelal pas mogelijk vanaf 15.00 uur. En de kamers zijn alleen te boeken voor een hele dag en nacht. Secret Rooms biedt ruime keuze en er kan 24 uur per dag worden geboekt voor korte ontmoetingen. Frans Kragten kwam erachter dat de waarden discretie, veiligheid en avontuur het belangrijkst zijn voor ‘gevoelige’ ontmoetingen. De kamerverhuurders zijn hiervan op de hoogte en getraind om deze kernwaarden te waarborgen op de locatie.

Vraag naar korte hotelbezoeken

Love Hotels & Rendez-Vous Hotels zijn ook te vinden in landen als Frankrijk. In Nederland zijn deze alleen als losse initiatieven te vinden, die vaak verbonden zijn aan een seksclubs of de escortbranche. Secret Rooms vond nieuwe betrouwbare aanbieders. De vraag om online contacten offline te ontmoeten blijkt uit de belangstelling voor sites zoals Second Love en Victoria Milan. Deze sites zijn meestal nog geen vijf jaar oud en hebben honderdduizenden inschrijvingen binnen zien komen.

Behalve voor vreemdgangers zijn de locaties ook geschikt voor mensen die behoefte hebben aan wat spanning en avontuur in hun relatie.  De oprichter van Secret Rooms, Frans Kragten, trekt uit deze informatie de conclusie dat er genoeg vraag is en vult aan: “Naast de vraag is er nu ook de oplossing. Ons doel is om mensen die op zoek zijn naar een avontuurtje makkelijker en sneller een fijne ruimte te bieden. Ook ideaal voor de eerste keer seks, je hoeft die niet direct mee naar huis te nemen.”

Het mag wel duidelijk zijn: het concept van hotelkamer per uur zal wel eens een groot succes kunnen worden met Secret Rooms.

Share This

About the author