Honderd orgasmes per dag

Honderd orgasmes per dag

Als het goed is geniet je ontzettend van een orgasme en beleef je dit intense moment met veel plezier. Maar wat als je de hele dag door opgewonden bent en achter elkaar orgasmes moet hebben? In de documentaire A Hundred Orgasms A Day zie je hoe het leven is van vrouwen die de aandoening PSAS hebben.

PSAS staat voor Persistent Sexual Arousal Syndrome en betekent iets als het syndroom van de voortdurende opwinding. Vrouwen die last hebben van deze aandoening zijn constant opgewonden, maar dit heeft niets met liefde of lust te maken. De kleinste trillingen en bewegingen kunnen al voor enorme opwinding zorgen. Het dagelijks leven van deze vrouwen wordt dan ook enorm beperkt.

De opwinding die ze voelen is niet prettig, maar storend en vaak zelfs pijnlijk. Als ze zichzelf niet in bedwang houden, zouden ze meer dan honderd orgasmes op een dag kunnen hebben. Het vervelende is dat seksueel contact in veel gevallen niet helpt en de klachten juist verergert. In eerste instantie lijkt het misschien niet zo erg om altijd opgewonden te zijn, maar niets blijkt minder waar. PSAS neemt het leven van vrouwen met deze aandoening volledig in. Ook voor hun partner is het lastig, omdat ze nauwelijks nog aangeraakt kunnen worden en seks er voor kan zorgen dat het gevoel alleen maar heftiger wordt.

In Nederland zijn slechts een aantal vrouwen die de diagnose PSAS hebben gekregen. Benieuwd naar het verhaal van een aantal Amerikaanse vrouwen? Kijk dan de documentaire A Hundred Orgasms A Day.


Fotocredits:
Gawker

Share This

About the author