Homoseksuelen hebben een gevarieerd seksleven

Homoseksuelen hebben een gevarieerd seksleven

Denk je dat seks tussen twee mannen niet zo spannend en afwisselend is? Think again! Homo´s hebben juist een heel gevarieerd seksleven. Bovendien hebben zij meer seks dan hetero´s of lesbiennes. Alleen helaas gaat dit nog steeds niet altijd veilig. 

Dit jaar is een grootschalig onderzoek gedaan om het seksleven van homoseksuelen in beeld te brengen. Dit is gebeurd in een Belgisch onderzoek onder 1830 homoseksuele mannen ouder dan achttien jaar.

Uit dit onderzoek blijkt dat homo´s een heel gevarieerd seksleven hebben. Denk je dat ze vooral anaal georiënteerd zijn? Een derde doet helemaal niet aan anale seks. De mannen die dit wel doen, zorgen helaas niet altijd voor voldoende veiligheid. Zo´n 28% gebruikt hierbij geen condoom. Dit zorgt ervoor dat er veel meer SOA´s voorkomen onder homoseksuele mannen.

Seksuele problemen komen dan ook bij bijna zestig procent van de homo´s voor. Dit kan een probleem zijn in de vorm van een SOA, maar ook erectiestoornissen hebben een grote invloed. Dit komt voornamelijk door de stress die het met zich meebrengt om een nieuwe bedpartner te ontmoeten. Overigens is het ook zo dat homoseksuelen over het algemeen veel meer bedpartners hebben dan heteroseksuelen. Zij kiezen ook vaker voor een open relatie.

Bron:
Knack

Fotocredits:
Hamer 050 Journalist

 

Share This

About the author