Hoeveel seks moet je hebben om zwanger te worden?

Hoeveel seks moet je hebben om zwanger te worden?

Koppels die zwanger willen worden, zijn vaak veel bezig met seks. Logisch, want ze willen natuurlijk de kans dat het lukt zo groot mogelijk maken. Maar hoe vaak moet je het dan met elkaar doen? En op welke momenten?

Proberen om zwanger te worden kan echt een issue zijn voor sommige mensen. Ze zijn er dan ook dag en nacht mee bezig. Iedere minuut die ze over hebben, proberen ze om seks te hebben. Want hoe meer sperma er in gaat, hoe groter de kans is toch? Dit is alleen niet helemaal waar.

Als je zwanger wilt worden is om de dag of één keer in de drie dagen vrijen het beste. Wanneer je iedere dag of zelfs meerdere malen per dag seks hebt, zal de kwaliteit van het sperma achteruit gaan. Bovendien legt het een grote druk op jullie en dit zal voor stress zorgen, wat de bevruchting ook niet ten goede komt.

Om zwanger te kunnen worden, moet er tijdens je vruchtbare dagen sperma binnenkomen. Je vruchtbare dagen zijn de dagen voor je eisprong. Vanaf drie dagen voor je ovulatie ben je in ieder geval vruchtbaar. Wanneer je één keer in de drie dagen seks hebt, zal hier zeker één van je vruchtbare dagen tussen zitten.

Fotocredits:
Mama Plein

Share This

About the author