Hoeveel bedpartners heb jij gehad?

Hoeveel bedpartners heb jij gehad?

Het blijft lastig om toe te geven met hoeveel mensen je het bed gedeeld hebt. Vrouwen ronden hun aantal over het algemeen liever wat naar beneden af, terwijl mannen het liefst een zo hoog mogelijk aantal noemen.

Helaas blijft het verschil tussen mannen en vrouwen wat betreft hun seksleven nog steeds bestaan. Een man die vaak seks heeft gehad met verschillende partners is stoer, een vrouw is een hoer. Niet zo gek dus dat je het altijd met een korreltje zout moet nemen wanneer iemand een specifiek aantal noemt. Want overdrijven, daar houden we wel van.

Het gemiddelde aantal bedpartners van Nederlanders ligt op 7,3. Mannen zitten iets hoger met een gemiddelde van 7,9 en vrouwen iets lager met 6,8 bedpartners. Met deze cijfers valt Nederland wereldwijd in de middenmoot. Fransen duiken wat sneller met elkaar het bed in, zij staan bovenaan met een gemiddelde van 17 bedpartners per persoon. In India zijn ze dan weer heel erg monogaam, het gemiddelde ligt daar slechts op 1,8 per persoon.

Ook blijken we liever niet te weten met hoeveel mensen onze partner het bed precies heeft gedeeld. We gokken liever wat dan dat we met onze neus op de feiten worden gedrukt. Tenslotte is het nooit leuk om na te denken over het seksleven van je vriend voor hij jou kende.

Sunny Bergman, van de documentaire Beperkt houdbaar, heeft nu een nieuwe documentaire, Sletvrees. In deze documentaire verkent Sunny Bergman de vrouwelijke seksualiteit en onderzoekt ze hoe sletvrees ons bewustzijn en ons seksleven binnendringt. Want kunnen vrouwen wel veel verschillende bedpartners hebben? Of worden ze dan niet meer serieus genomen door de mannelijke bevolking? Kortom: in welke mate speelt smetvrees een rol in ons leven?

Op 14 november is de documentaire te zien op tv.

Bronnen:
Gemiddeld Gezien
VPRO

Fotocredits:
NY Times

Share This

About the author