Hoe reinig je seksspeeltjes?

Hoe reinig je seksspeeltjes?

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van je Tarzan en ook wil je de boel down under zo hygiënisch mogelijk houden. Daarom is het belangrijk je seksspeeltjes goed te reinigen. Maar hoe pak je dat aan?

Aangezien je vagina erg gevoelig is voor infecties, kun je seksspeeltjes maar beter goed schoonhouden. Hoe je dit doet is afhankelijk van het materiaal. Check altijd eerst of je dildo of vibrator waterdicht is. In dat geval kun je ze gewoon met water afspoelen. Gebruik zo min mogelijk zeep. Ten eerste kan dit je speeltje aantasten en ten tweede is zeep niet goed voor je vagina. Wil je toch zeep gebruiken? Kies dan een milde variant zonder toegevoegde parfum of een intiemzeep, bijvoorbeeld van Lactacyd.

Niet alle vibrators zijn echter waterdicht. Wanneer dit niet het geval is, moet je oppassen dat je de batterij en binnenkant van je vibrator niet beschadigt. Maak hem voorzichtig schoon met een doekje en zorg dat er geen water in de vibrator terecht komt.

Wil je zeker weten dat je speeltje helemaal schoon is? Maak dan gebruik van een speciale toy cleaner. Dit is een spray waarmee je hem schoon kunt maken.

Gebruik je seksspeeltjes ook anaal? Zorg er dan voor dat je hem niet meteen weer vaginaal inbrengt, want hierdoor kunnen infecties ontstaan. Na afloop is het heel belangrijk dat je hem goed reinigt met een speciale spray of zeep.

Verpak je dildo of vibo na afloop in de originele verpakking of in een los zakje en leg hem vervolgens op een donker plekje, bijvoorbeeld in je lingeriela. Op deze manier zul je lang kunnen genieten van je speeltjes!

Fotocredits:
The Blog Men Don’t Want Women To Read

Share This

About the author