Hoe meer mensen op je bruiloft, hoe groter de kans van slagen

Hoe meer mensen op je bruiloft, hoe groter de kans van slagen

Gaan jullie binnenkort trouwen? Bezuinig dan zeker niet op het aantal mensen op de gastenlijst. Hoe meer mensen er uitgenodigd worden, hoe groter de kans namelijk is dat jullie bij elkaar blijven. Dit blijkt uit een onderzoek van de Univeristy of Virginia. 

Hoe meer mensen op een bruiloft, hoe duurder het wordt. Toch kan het wel eens heel verstandig zijn om veel mensen uit te nodigen, want hierdoor is de kans groter dat jullie huwelijk slaagt. In het onderzoek dat op dit resultaat is uitgekomen, zijn 1000 ongetrouwde mannen en vrouwen bevraagd waarvan er uiteindelijk 418 zijn getrouwd. Met deze getrouwde stellen is uiteindelijk onderzoek gedaan.

De bruiloften van deze stellen zijn ingedeeld in drie categorieën ingedeeld: minder dan 50 gasten, tussen 50 en 150 gasten of 150 gasten en meer. Hieruit bleek dat hoe meer gasten er op een bruiloft uitgenodigd werden, hoe groter de kans van slagen van het huwelijk.

Waar dit mee te maken heeft, is nog niet helemaal duidelijk. Het zou kunnen zijn dat stellen die in de aanwezigheid van veel gasten getrouwd zijn minder snel uit elkaar gaan omdat er zoveel getuigen waren van hun huwelijk en het hierdoor extra pijnlijk is. Een andere logische verklaring is dat stellen met een groot netwerk beter terecht kunnen bij vrienden en familie voor steun wanneer het even minder lekker gaat in hun huwelijk.

Bron:
News Virginia

Fotocredits:
Trouwen Bruiloft

Share This

About the author