Hoe meer macht, hoe groter de kans op overspel

Hoe meer macht, hoe groter de kans op overspel

Heb jij een vriend met een hoge functie? Pas dan maar op! Uit onderzoek blijkt dat niet zozeer het geslacht, maar wel de machtstatus van een persoon invloed heeft op het vreemdgaan. Mannen en vrouwen met een hoge functie zijn eerder geneigd een affaire te beginnen.

We kunnen nog zo hard roepen dat mannen veel vaker vreemdgaan dan vrouwen, toch blijkt het weinig met geslacht te maken te hebben. De machtspositie van een persoon heeft echter wel invloed op de kans dat hij of zij vreemd zal gaan. Hoe machtiger, hoe groter deze kans is. Dit blijkt uit een online onderzoek uitgevoerd onder meer dan 1.500 mannen en vrouwen in verschillende functies.

En eigenlijk is het ook zo gek nog niet. Tenslotte is er een sterk verband tussen de functie die je hebt op je werk en je zelfvertrouwen. Hoe hoger je functie, hoe groter je zelfvertrouwen. Mensen met veel zelfvertrouwen zullen eerder overspel plegen.

Een man met veel macht lijkt misschien heel aantrekkelijk, maar weet wel dat meer dames daar zo over kunnen denken. Even opletten dus als hij opeens wel heel vaak aan het ‘overwerken’ is.

Bronnen:
Regio Jobs

Fotocredits:
She Knows

Share This

About the author