Hoe denk jij terug aan je ontmaagding?

Hoe denk jij terug aan je ontmaagding?

Je ontmaagding; het kan een heerlijke romantische herinnering zijn, maar veel mensen denken ook minder positief terug aan dit moment. Het blijkt echter wel dat we steeds positiever worden. De huidige twintigers denken minder negatief over hun ontmaagding dan hun ouders. 

De Illinois State University deed onderzoek onder vijfduizend mensen tussen 1992 en 2012. Deze resultaten werden vergeleken met onderzoeksresultaten uit de jaren tachtig. Wat blijkt? Er werd toen veel negatiever over de eerste keer gedacht als tegenwoordig. Mensen waren toen nerveuzer, maar ook kwamen er meer schuldgevoelens bij kijken. Vooral vrouwen hadden er in die tijd weinig lol in.

Tegenwoordig is een ontmaagding voor vrouwen een stuk prettiger en hebben zowel de man als de vrouw er in veel gevallen plezier in. Natuurlijk blijkt de jongen die op dat moment de liefde van je leven leek achteraf toch wat minder leuk te zijn, maar daar hebben we geen schuldgevoelens meer over. Dit komt vooral omdat het heel normaal is om met meerdere mannen het bed in te duiken.

Fotocredits:
Welingelichte Kringen

Share This

About the author