Het spel van verleiding

Het spel van verleiding

Verleiden en verleid worden, het is een leuk spel waar Nederlanders maar wat graag aan meedoen. Tenslotte is het spannend en nooit verkeerd om wat aandacht te krijgen. Maar wie verleiden we het liefst? En waar knappen we echt op af?

Pabo en Christine le Duc onderzochten het verleidingsgedrag van Nederlandse mannen en vrouwen. Mannen blijken het vaker dan vrouwen gemunt te hebben op een vriend of vriendin van hun partner. De ondervraagden gaven aan dat intelligentie belangrijk is bij verleiding, maar ook het uiterlijk speelt mee. Denk je dat mannen meteen naar je borsten kijken? Ze blijken toch de voorkeur te geven aan je ogen, pas daarna zakken ze af om jouw pluspunten eens goed te bekijken. Vrouwen kijken overigens eerst naar de ogen en vervolgens naar de lippen van een man.

Wat is nou echt belangrijk als je iemand wilt verleiden? Zowel mannen als vrouwen geven aan af te knappen op een slechte lichaamsgeur en slechte adem. Dus neem een pepermuntje en doe een lekker luchtje op, dan zit je zeker goed. Ben je bang dat je alles verpest hebt met je openingszin? Geen nood! Slechts 8% van de mannen en vrouwen vindt dit een afknapper.

De vraag is natuurlijk waarom we zo graag verleiden. Een derde van de mannen heeft als doel de vrouw in bed te krijgen. Slechts 10% van de vrouwen heeft hetzelfde doel. Verder zien veel mensen verleiden als stimulans voor hun zelfvertrouwen. Hoe jonger mensen zijn, hoe belangrijker ze dit vinden.

Bronnen:
Het Grote Verleidingsonderzoek van Pabo en Christin le Duc

Foto credits:
Love and Lifestyles

Share This

About the author