Help, verliefd op een collega!

Help, verliefd op een collega!

Heb jij ook een ontzettend leuke mannelijke collega? Het kan heel spannend zijn om wat met hem te flirten. Een knipoog tijdens een vergadering, een veelzeggende blik als je langs zijn werkplek loopt en een leuke opmerking bij het kopieerapparaat, het is zo verleidelijk. Maar wat als het verder gaat dan dat? 

Je baas

Er zijn heel wat werkgevers die niet blij zijn met relaties op de werkvloer. Het leidt hun werknemers alleen maar af en wanneer het uit gaat, zijn de poppen helemaal aan het dansen. Op zo´n moment kunnen jullie misschien wel helemaal niet meer met elkaar samenwerken en dat heeft grote gevolgen voor het bedrijf.

Toch kan je baas een relatie op de werkvloer lang niet altijd verbieden. Dit kan alleen wanneer het echte grote gevolgen kan hebben voor jullie werkzaamheden of wanneer er een bepaalde hiërarchische verhouding tussen jullie bestaat. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je met iemand date die veel over jou te zeggen heeft op het werk.

Verliefd op collega

Gebeurt het toch dat jullie geflirt iets meer wordt dan dat en is een relatie op het werk toegestaan? Natuurlijk kunnen jullie het dan met elkaar proberen. Het is wel heel belangrijk om werk en privé van elkaar te scheiden. Gedraag je op de werkvloer altijd professioneel en hang alleen thuis de verliefde tortelduifjes uit. Anders zul je ook snel merken dat collega´s geirriteerd raken.

Gaat het uit?

Maar wat als het uit gaat tussen jullie? Het is belangrijk hier van te voren vast afspraken over te maken, zodat je weet waar je dan aan toe bent. Probeer er samen uit te komen en kijk of het mogelijk is om nog steeds samen te werken. Gaat dat niet zonder problemen? Dan is overplaatsing misschien mogelijk. In het ergste geval zal het betekenen dat je ontslag moet nemen of zelfs ontslagen wordt.

Geslaagde relaties

Gelukkig levert liefde op de werkvloer ook heel wat geslaagde relaties op. Sommige mensen kunnen jarenlang samenwerken en ook samen gelukkig zijn in de liefde. Jullie hebben in ieder geval één overeenkomst en dat is jullie werk. Als de rest dan ook goed bij elkaar blijkt te passen is dat alleen maar heel erg mooi.

Fotocredits:
Pixabay

 

 

Share This

About the author