Help, hij woont nog thuis!

Help, hij woont nog thuis!

Als je hem aan de bar ziet staan, kun je je ogen niet van hem afhouden. Zodra je hem aanspreekt, blijkt het ook nog eens super goed te klikken. Maar dan komt het moment dat je bij hem in bed belandt en de volgende ochtend gewekt wordt door… zijn moeder!

Sommige jongens vinden het maar al te fijn om thuis te wonen. Hun kamer wordt schoongemaakt, ze hoeven geen huur te betalen en mama kookt iedere avond; de ideale situatie. Dat jij daar wel eens anders over kan denken, komt niet bij hem op. Het moment dat jij ’s nachts halfnaakt richting de badkamer loopt en zijn vader tegenkomt, zul je niet snel meer vergeten. Maar wat zijn verder nadelen van een vriend die nog thuis woont?

Nadelen:

Help hij woont nog thuis2Het is zeker zo dat vrouwen zich wat sneller ontwikkelen dan mannen en dat ze wat eerder zelfstandig zijn. Dat wil niet zeggen dat hij op zijn 27ste nog steeds de was door zijn moeder kan laten doen. Waarschijnlijk vindt jouw schoonmams het maar wat fijn dat zoonlief nog thuis woont en zal ze hem extra verwennen. Dat is alleen helemaal niet goed voor jullie relatie. Doordat hij altijd zo verwend is, zal hij niet gewend zijn voor zichzelf te zorgen. Wassen, boodschappen doen en de wc poetsen zijn geen dingen die hij wekelijks doet. Mocht hij uiteindelijk het huis uit gaan en met jou willen samenwonen dan moet je erop letten dat jij deze taken niet allemaal van zijn moeder gaat overnemen. Hij kan zelf ook echt wel wat!

Dat hij nog steeds samenwoont met zijn familie, wil ook zeggen dat jullie daar rekening mee moeten houden. Dus als jullie een avond buiten de deur eten, zul je dit door moeten geven en ’s avonds moet je erg zachtjes doen. Ja, ook (of vooral) in bed.

Voordelen:

Gelukkig zitten er ook voordelen aan een thuiswonende man. Hij is een echt familiemens en heeft dus veel over voor zijn familie, maar waarschijnlijk ook voor jouw familie. Bovendien leer je zijn ouders en broertjes of zusjes beter kennen wanneer je daar regelmatig thuis komt. Wel zo fijn voor jullie band.

Woont hij nog thuis en heb je liever dat hij uit huis gaat? Je kunt dit niet forceren, het blijft natuurlijk zijn beslissing. Wel kun je er met hem over praten en hem stimuleren meer dingen voor zichzelf te gaan doen. Help hem daar vooral bij, want na al die jaren is het lastig om de stap eindelijk te zetten.

Foto credits:
Times Union
Glamour

Share This

About the author