Heftig: Je terminale partner verlaten

Heftig: Je terminale partner verlaten

Kun je het je voorstellen, dat je je partner die op sterven ligt verlaat voor hij overlijdt? Veel mensen zullen dit niet kunnen begrijpen, maar toch kan het gebeuren. Lideweij Bosman schreef hier het boek Naupaka over. 

Je zult misschien denken dat relaties verbeteren op het moment dat één van beiden ernstig ziek wordt. Dat jullie dichter bij elkaar komen en opeens veel bewuster zijn van jullie liefde voor elkaar. Alleen dat is wellicht een iets te romantische weergave van de situatie. In veel gevallen blijkt juist het tegenovergestelde te ontstaan.

Kankerpatiënten kunnen bijvoorbeeld hele moeilijke en vervelende partners worden. Het is dan lastig om een liefdevolle relatie te onderhouden, wanneer de verhoudingen zo veranderen. Alleen je partner op zo´n  moment verlaten, dat is wel het laatste waar de meeste mensen aan denken. Toch schijnen veel relaties op zo´n moment stuk te gaan. Het boek Naupaka is dan ook echt taboedoorbrekend.

In dit boek beschrijft Lideweij haar relatie met de doodzieke Sander die door angsten en zorgen omtrent zijn lymfeklierkanker naar de alcohol grijpt. Als Lideweij merkt dat ze er zelf aan onderdoor gaat, besluit ze naar Hawaï te vertrekken nog voor hij overlijdt. Een heftige keuze, die ze in haar boek toelicht. Ook in onderstaande uitzending van RTL Late Night vertelt ze het een en ander.

Share This

About the author