Huiselijk geweld, gratis verhuizing

Huiselijk geweld, gratis verhuizing

Er wordt de laatste jaren als steeds meer campagne gevoerd om het aantal slachtoffers van huiselijk geweld terug te dringen. Toch zijn er nog steeds veel, voornamelijk vrouwen, die hier mee te maken hebben. In Californië is daarom een mooi initiatief gestart. 

Stel je voor dat je een partner hebt die jou regelmatig slaat, waardoor jij je niet meer op je gemak voelt in je eigen huis. Je wilt bij hem weg, maar wat moet je dan met je leven? Waar kun je heen? Wat gaat er met de kinderen gebeuren? Dit zijn vragen die veel slachtoffers van huiselijk geweld zich dagelijks afvragen.

Om het iets gemakkelijk voor deze mensen te maken, is een Californisch verhuisbedrijf een gratis verhuisservice gestart. Meathead Movers biedt in samenwerking met Good Shepherd gratis hulp bij het verhuizen aan voor slachtoffers van huiselijk geweld. Op deze manier hoopt het bedrijf dat deze mensen hun leven sneller weer op zullen kunnen bouwen. Ook willen ze een boodschap meegeven aan hun werknemers, voornamelijk jonge mannen. Zij moeten leren dat ze vrouwen niet slaan, wat de reden ook mag zijn.

Fotocredits:
De Werkmarkt

Share This

About the author