Gevaren van afspreken via Facebook

Gevaren van afspreken via Facebook

Heb je een jonge tienerdochter? Ze heeft vast een smartphone en vrijwel altijd toegang tot internet. Dat kan nog wel eens wat minder onschuldig zijn dan je nu wellicht denkt. Want wat gebeurt er wanneer een vreemde jongen haar toevoegt op Facebook?

De Amerikaan Coby Persin testte dit door een nep profiel aan te maken op deze populaire social media site. Hij voegde jonge meisjes van twaalf of dertien jaar toe en praatte een paar dagen met ze via de chat. Vervolgens probeerde hij met ze af te spreken. Uiteraard met volledige toestemming van hun ouders, maar dat wisten de meisjes niet.

En wat gebeurt er dan als die leuke, maar onbekende jongen aan haar vraagt of ze naar het park wil komen? Of als hij haar adres wil weten, en opeens voor haar deur staat? En als hij voor komt rijden met zijn auto, stapt ze dan in?

De ouders van deze meisjes wilden wel eens testen waar hun dochters toe in staat waren. En ze bovendien eens goed laten schrikken. Want blijkbaar zijn er nog genoeg jonge meisjes die zo naïef zijn dat ze zo in de problemen zouden kunnen komen. Zou jouw dochter ook tot zoiets in staat zijn? Misschien is het verstandig om internetgevaren nog maar een keer met haar te bespreken. De risico´s zijn immers groot.

 

Share This

About the author