Genderlegs: getrouwd met een transgender

Genderlegs: getrouwd met een transgender

Sommige mensen worden geboren in het verkeerde lichaam en laten zich daarom opereren. Lichamelijk behoren ze dan toch het andere geslacht, maar hoe werkt dat met relaties? Erica de Winter is getrouwd met een man die ooit werd geboren als vrouw. In haar boek Genderlegs vertelt ze zijn verhaal.

Genderlegs is het verhaal over een vrouw die een man werd. Erica ontmoette haar man op een feestje en was meteen smoorverliefd. Ze wist dat hij ooit geboren was als vrouw, maar dit maakte haar niet uit. Het boek Genderlegs is gebaseerd op het verhaal van de echtgenoot van Erica. Het boek gaat bijvoorbeeld in op zijn moeilijke jeugd, maar ook over het liefdesleven van transgenders en de seks na een geslachtsoperatie.

Met dit boek wil Erica mensen wakker schudden. Nederland lijkt heel tolerant, maar toch lijkt er nog steeds een taboe op dit onderwerp te zitten. Mensen vinden het prima als iemand zich om laat bouwen, maar het moet niet te dichtbij komen. Dat een vrouw een relatie begint met iemand die ooit een vrouw is geweest, vinden veel mensen dan ook moeilijk te bevatten. Transgenders zijn ook gewoon mensen. Ze werken, hebben relaties en seks, net als iedereen.

Nieuwsgierig naar Genderlegs? Kijk dan eens op deze site.

Share This

About the author