Geen succes in de liefde? Probeer het eens over de grens!

Geen succes in de liefde? Probeer het eens over de grens!

Dacht je dat je perse in Nederland moest zijn als je op zoek gaat naar de liefde van je leven? Steeds meer Nederlanders schijnen hun grote liefde over de grens te vinden. Er komen steeds meer huwelijken tussen een Nederlander en iemand uit Rusland, de Filipijnen of Thailand. 

Vroeger was het heel gebruikelijk om met iemand uit je eigen dorp op stad te trouwen. Tegenwoordig trouwen niet alleen veel mensen met iemand die uit de andere kant van het land komt, maar zijn er ook veel Nederlanders die hun geluk in het buitenland zoeken. Doordat er steeds meer mogelijkheden zijn om goedkoop en snel te reizen, zijn lange afstandsrelaties steeds normaler aan het worden. Na een tijdje kiezen veel stellen er dan voor om in haar of in zijn land te gaan samenwonen en trouwen.

Vakanties in het buitenland, reisjes voor het werk en het internet veroorzaken deze groei in het aantal buitenlandse huwelijken. Zowel mannen als vrouwen gaan ook steeds vaker bewust op zoek naar een relatie in het buitenland. Vrouwen kiezen er eerder voor dan een aantal jaar geleden om alleen op reis te gaan. Toch is het nog steeds zo dat vooral mannen een vrouw naar Nederland halen om hier met haar te trouwen. Van de 40.000 mensen die tussen 2007 en 2011 naar Nederland kwamen voor een huwelijk met een Nederlander, waren er 28.000 vrouwelijk.

Dus lukt het je niet om een leuke man in ons eigen land te vinden? Wellicht bevindt jouw toekomstige echtgenoot zich op dit moment nog wel aan de andere kant van de wereld. Wellicht is het tijd voor een reisje naar een mooie, tropische locatie!

Fotocredits:
Discovery

Share This

About the author