Geen seks, wel een relatie

Geen seks, wel een relatie

Er zijn aardig wat stellen die na een lange relatie geen seks meer hebben. In sommige gevallen nog heel weinig seks, maar soms ook helemaal geen seks al een aantal jaar lang. Eigenlijk leven zij meer als broer en zus. Ze doen leuke dingen samen, respecteren elkaar, maar doen niets anders dan slapen in bed. 

In eerste instantie lijkt het niet zo’n probleem om geen seks te hebben wanneer jullie het hier allebei mee eens zijn. Gelukkige relaties zonder seks; ze bestaan zeker. Toch kan seks zoveel toevoegen en is die intimiteit in jullie relatie erg belangrijk. Het is dan ook zeker mogelijk om van een laag pitje een laaiend vuur te maken.

De enige manier om wat aan jullie seksleven te veranderen, is door het gewoon met elkaar te doen. Nee, niet als in Arie Boomsma’s Alle Dagen Seks, jullie kunnen het rustig opbouwen. Want in eerste instantie zul je er wellicht geen zin in hebben, maar hoe vaker jullie seks hebben, hoe meer de zin er in toeneemt. Wellicht helpt het om een beetje extra je best te doen. Koop een mooi lingeriesetje, verschoon de lakens en houd een hele avond voor elkaar vrij. Het is helemaal niet verkeerd om seks zo nu en dan in te plannen.

Alleen wat als jullie je echt niet meer tot elkaar aangetrokken voelen, maar nog wel heel erg gelukkig zijn samen? Een relatie zonder seks is mogelijk, mits jullie er echt allebei achter staan. Het is heel belangrijk om dat zeker te weten, want als er bij een van beiden toch frustraties ontstaan, ligt overspel op de loer. Praat daarom goed over jullie wensen en kijk samen hoe jullie je seksleven kunnen verbeteren.

Fotocredits:
Mama Plaats

 

Share This

About the author