Facebook vermijden als single

Facebook vermijden als single

Als je als single een avondje alleen thuis bent, is de verleiding groot om de fotoalbums op Facebook te bekijken van mensen die wat beter geslaagd zijn in het leven dat jijzelf. Helaas werkt dit in veel gevallen juist alleen maar deprimerend. Want lijkt het maar zo, of heeft iedereen een perfect leven behalve jij?

Op het moment dat jij je als eenzame single op vrijdagavond zit te vervelen op de bank, zul je snel achter je laptopje kruipen om weg te dromen bij al die prachtige foto’s van verliefde stelletjes op Ibiza en Hawaii. Maar al snel zullen je dromen over jezelf op zo’n bountystrand met een knappe man aan je zijde verdreven worden door wat jaloerse gevoelens. Seriously, hoe doet iedereen dat toch? Ben jij dan echt de enige die helemaal alleen is?

Nee hoor, dat lijkt maar zo. Op Facebook lijkt de werkelijkheid nou eenmaal een stuk mooier dan het is. Want zeg nou zelf, jij plaatst toch ook alleen de best gelukte foto’s op social media waar je er geweldig uit ziet en het lijkt of je honderden vrienden hebt? Die saaie lonely vrijdagavond houd je liever voor jezelf. Dus probeer je niet teveel aan te trekken van al die happy verliefde foto’s, een Facebookprofiel geeft de werkelijkheid altijd mooier weer dan in het echt.

En dan nog een reden om Facebook niet teveel te gebruiken als je een desperate single bent. Je kunt namelijk nog al snel de neiging krijgen je iets te stalkerig te gedragen. Beetje awkward als je op de eerste date al alles over hem blijkt te weten, terwijl hij het je zelf niet verteld heeft. Tja dat stond op Facebook…

Fotocredits:
Timelinecovers

Share This

About the author