Facebook helpt je je ex te vermijden

Facebook helpt je je ex te vermijden

Is je relatie net verbroken? Dan zul je waarschijnlijk even zo min mogelijk met je ex te maken willen hebben. Er zijn natuurlijk vrouwen zat die het profiel van hun ex dag en nacht in de gaten houden, maar even wat tijd voor jezelf is toch echt beter. Facebook helpt je hierbij een handje. 

Facebook

Facebook kan heel pijnlijk zijn wanneer je liefdesverdriet hebt. Je ziet immers nog alles van je ex voorbij komen. Je zou er voor kunnen kiezen hem te ontvrienden, maar misschien is die stap (nog) wat te groot. Bovendien wil je zo nu en dan wel weten hoe het eigenlijk met hem gaat.

Confrontatie

Maar wanneer hij een nieuwe profielfoto heeft, krijg je daar meteen een melding van. En ook wanneer zijn leuke buurmeisje een berichtje naar hem stuurt, krijg jij dat onverwachts onder ogen. Echt fijn is het niet om steeds met hem geconfronteerd te worden. Want een rustig middagje verdwijnt dan opeens in een tranendal, en dat is natuurlijk jammer.

Tijdlijn

Daarom kun je je maar beter tegen al die confrontaties beschermen door Facebook de opdracht te geven de posts van je ex niet op je tijdlijn te laten zien. Je ben nog wel vrienden, maar komt alleen met zijn berichten en foto´s in aanraking wanneer je er bewust naar op zoek gaat.

Eigenlijk is deze optie niet nieuw. Je kunt al langer kiezen om bepaalde berichten niet op je tijdlijn te laten verschijnen. Wat echter wel nieuw is, is dat Facebook deze optie nu aanbiedt wanneer je jouw relatiestatus verandert. Zo krijg je rustig de tijd om aan het single leventje te wennen. Wellicht kun je het over een aantal dagen, weken of maanden wel weer aan om je ex zo nu en dan voorbij te zien komen, maar nu even tijdelijk niet.

Fotocredits:
Pixabay

Share This

About the author