Een echte kapitein bevaart ook de rode zee

Een echte kapitein bevaart ook de rode zee

Seks hebben als je ongesteld bent? Volgens het gezegde kan het gewoon, een echte kapitein bevaart immers ook de rode zee. Maar is het nu wel zo verstandig om seks te hebben tijdens jouw maandelijkse feestje? En moet je dan een condoom gebruiken of is dit niet nodig?

Het kan helemaal geen kwaad om seks te hebben als je ongesteld bent. Sommige vrouwen zijn juist extra opgewonden in deze periode. Toch zijn er veel vrouwen die ervoor kiezen om even te wachten met de seks tot ze uitgebloed zijn. Tenslotte geeft het toch een beetje een vies gevoel. Sommige mannen zien het niet zo zitten om zich een weg te banen door de rode vloed, maar anderen hebben hier juist helemaal geen problemen mee. Je kunt het altijd overleggen met je vriend.

En als je dan seks gaat hebben, moet je dan een condoom om? Het is een misverstand dat je niet zwanger kunt worden als je ongesteld bent, al is de kans ontzettend klein. Het is namelijk mogelijk dat je een vroege eisprong hebt en het zaad van je vriend kan wel drie tot vijf dagen overleven. Periodieke onthouding is dan ook geen veilige manier van anticonceptie. Daarnaast is het voor de hygiëne misschien prettiger om een condoom te gebruiken. Om nog even terug te komen op de kapitein: een echte kapitein bevaart ook de rode zee, al is het maar in een rubber bootje.

Kortom: seks hebben als je ongesteld bent kan prima, er zijn geen risico’s aan verbonden tenzij je onveilig seks hebt, maar dat is nooit verstandig. Leg er wel even een handdoekje onder zodat je niet alles onder bloedt!

Foto credits:
Mama Apps

Share This

About the author