Drie zoenen aan collega´s?

Drie zoenen aan collega´s?

In het nieuwe jaar is het een gebruik om iedereen drie zoenen te geven, inclusief al je collega´s. Er zijn heel wat mensen die hier ieder jaar weer tegenop zien. Wist je dat er zelfs mensen zijn die een week langer vakantie nemen om onder de drie zoenen uit te komen? 

Drie zoenen

“De beste wensen!” roep je met een gemaakt glimlach terwijl je het kantoor binnen stapt, in de hoop dat je weg komt met deze algemene nieuwjaarswens voor iedereen. Maar helaas, binnen een paar seconden heb je de eerste drie zoenen van een collega al te pakken. En laat dat nou net die ene collega zijn die stiekem een oogje op jou lijkt te hebben.

Nieuwjaarswensen kunnen erg vervelend zijn. Natuurlijk is het fijn om je familie en goede vrienden een prettig nieuwjaar te wensen, maar veel mensen zitten er niet op te wachten om nog dagen of zelfs weken lang al hun collega´s en vage kennissen af te gaan met drie zoenen.

Hoe kom je er onderuit?

Zit je er echt niet op te wachten om al die zoenen te moeten geven en ontvangen? Je kunt inderdaad een paar dagen extra vrij nemen, maar je kunt ook proberen het gewoon tegen je collega´s te zeggen. Wens iedereen in het algemeen een gelukkig nieuwjaar en zeg er bij dat je de drie zoenen een jaartje overslaat. Gaat dat niet lukken? Dan zul je er gewoon even doorheen moeten. De rest van het jaar heb je er immers geen last meer van.

Fotocredits:
Pixabay

Share This

About the author