Drie mythes over anale seks

Drie mythes over anale seks

Heb je wel eens anale seks geprobeerd? Heel wat vrouwen zijn er eigenlijk een beetje huiverig voor. Het is ook even wennen, maar toch is het een stuk minder eng dan je misschien zult denken. Alleen dan is het wel belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de feiten, want er bestaan ook heel wat mythes over anale seks. 

Als je wel eens anale seks geprobeerd hebt, zul je weten dat een groot deel van de dingen die hierover gezegd wordt niet waar is. We zullen drie mythes met je bespreken.

Je hebt geen condoom nodig

Sommige mensen schijnen te denken dat je bij anale seks geen condoom nodig hebt. Niets is echter minder waar. De penis komt inderdaad niet in de vagina terecht, maar het wil niet zeggen dat er op deze manier geen sperma in de vagina kan komen. Het kan van je anus in je vagina druipen, maar het kan ook zijn dat hij per ongeluk met zijn penis in jouw vagina schiet. Bovendien ben je niet beschermd tegen SOA´s wanneer je seks hebt zonder condoom. Gebruik hem dus zeker!

Anale seks doet pijn

Het is een mythe dat anale seks pijn doet. Ja, het is natuurlijk even wennen, maar als je het goed aanpakt hoeft het echt geen pijn te doen. Het is belangrijk dat je flink wat glijmiddel gebruikt en je goed ontspant. Daarom kun je het beste pas met anale seks beginnen op het moment dat je al flink opgewonden bent, dan zal het vanzelf gemakkelijker gaan.

Anale seks is alleen fijn voor de man

Nee, er zit geen clitoris in je anus, maar toch kan anale seks ook voor vrouwen heel lekker zijn. Het is een hele andere manier van stimulering. Je zult er misschien even aan moeten wennen, maar als je het vaker doet, zul je het vanzelf gaan waarderen. Je vriend kan je ook gelijktijdig vaginaal stimuleren met zijn handen.

Fotocredits:
Pixabay

Share This

About the author