Downdaten, is het wat?

Downdaten, is het wat?

Vrouwen van nu zijn hoger opgeleid dan de meeste mannen. Dat is bijzonder als je bedenkt hoe het vroeger was. Maar het grote aantal hoogopgeleide vrouwen zorgt er ook voor dat downdaten noodzakelijk wordt. Is dit succesvol, of werkt het eigenlijk niet? 

Downdaten

Er wordt van downdaten gesproken wanneer je een relatie hebt met iemand die minder intelligent is dan jijzelf. Tegenwoordig komt dit vaker voor omdat een groter aantal vrouwen dan mannen hoger opgeleid is. Vaak zoeken mensen elkaar op omdat ze veel op elkaar lijken, maar wanneer je man een lagere opleiding heeft dan jijzelf, gaat dit niet op.

Grote verschillen

Overigens hoeft het helemaal geen probleem te zijn waneer jullie opleidingsniveau van elkaar verschilt. Downdaten kan juist hartstikke leuk zijn omdat jullie elkaar aan kunnen vullen. Jij bent misschien de echte denker in jullie relatie, terwijl hij heel praktisch is ingesteld. Ideaal! Toch moet je uitkijken met downdaten. Het kan namelijk ook wel eens tegenvallen.

In de eerste verliefdheid zul je hiet niet zo opmerken, maar wanneer jullie langer bij elkaar zijn, loop je sneller tegen problemen aan. Want als jullie opleidingsniveau te veel van elkaar verschilt, zul je op een gegeven uitgepraat raken. Jullie hebben tenslotte allebei een hele andere wereld waarin jullie je begeven en dat gaat na verloop van tijd botsen.

Eén treetje lager

In sommige gevallen kan dit nog steeds goed werken, maar vaak loopt de relatie toch stuk. Downdaten hoeft niet voor problemen te zorgen, maar het is toch verstandig om slechts één treetje lager te kijken. Zodra de verschillen te groot worden, is een relatie erg lastig. Kleine verschillen zijn gemakkelijker te overbruggen. Het aller belangrijkste is echter dat jullie allebei respect voor elkaar en elkaars werkzaamheden blijven hebben.

Fotocredits:
Pixabay

Share This

About the author