Do´s en don´ts voor je online datingprofiel

Do´s en don´ts voor je online datingprofiel

Ben je de ideale man nog niet tegen gekomen en probeer je online je geluk te vinden? Daten via een datingsite wordt steeds populairder en dus moet je ervoor zorgen dat jouw profiel opvalt. Wij helpen je een eindje op weg met de belangrijkste do´s en don´ts. 

Online daten is ontzettend spannend. Tenslotte heb je geen flauw idee of de persoon met wie je contact aan het leggen bent in het echt net zo knap en leuk is als op het internet. Je zult de eerste niet zijn die teleurgesteld is na een afspraak in real life. Maar het kan ook zomaar zo zijn dat het wel heel leuk blijkt te zijn en je op internet de liefde van je leven vindt. Het is dus wellicht het proberen waard.

Zorg in ieder geval voor een helder en duidelijk profiel waarin je zoveel mogelijk kloppende informatie over jezelf geeft. Hoe verleidelijk het ook is om jezelf een stuk aantrekkelijker te laten lijken op je profiel, uiteindelijk heb je er weinig aan. Vooral je profielfoto is belangrijk. Dit staat namelijk bovenaan de top vijf onderdelen waar het meest op beoordeeld wordt. Daarnaast wordt naar de leeftijd, het beroep, activiteiten en slechte gewoontes gekeken. Zorg er voor dat je leuk op de foto staat. Het moet duidelijk zijn hoe je eruit ziet, maar wel op een nette manier. Geef niet te veel van jezelf bloot, dit komt ordinair over. Laat verder de zonnebril achterwegen en zorg ervoor dat je alleen op de foto staat, niet in een hele groep. Foto´s waar je feestend op staat, kun je ook beter niet plaatsen.

Ben je niet zo goed in de Nederlandse taal? Wellicht is het dan verstandig om je tekst nog een aantal keer door te (laten) lezen op spelfouten. Dit schijnt namelijk een van de grootste afknappers te zijn voor veel mensen. Ook seksuele toespelingen en narcistische uitspraken doen weinig goeds.

Wat je wel moet doen? Lekker jezelf zijn en hier heel duidelijk over zijn. Een beetje overdrijven mag best, dat doet immers iedereen wel eens. Maar maak het vooral niet te gek! Bedenk je altijd dat het zou kunnen dat jullie in het echt afspreken, hij moet dan niet van je schrikken.

Fotocredits:
Glamour Land

Share This

About the author