De vruchtbaarheid app die iedere vrouw zou moeten hebben

De vruchtbaarheid app die iedere vrouw zou moeten hebben

Probeer je zwanger te raken? Of wil je juist voorkomen dat je zwanger wordt? Dan is het handig als je een vruchtbaarheid app hebt om je hier een handje bij te helpen. Mijn Biologisch Klok (MBK) kan dit voor je doen. Het is een app die iedere vrouw op haar telefoon zou moeten hebben! 

Als je de pil gebruikt, weet je wanneer je ongesteld moet worden. Gebruik je echter geen voorbehoedsmiddelen die invloed hebben op jouw menstruatie, dan kan het wel eens zijn dat je wat minder regelmatig ongesteld bent. Toch is het fijn om te weten waar je aan toe bent en het is natuurlijk wel zo handig als je uit kunt rekenen wanneer je het meest vruchtbaar bent.

Je laatste menstruatie

Bij de MBK vruchtbaarheid app zul je eerste je laatste menstruatie in moeten voeren in de kalender. Ook vul je in hoe lang deze menstruatie heeft geduurd en hoe lang je cyclus normaalgesproken duurt. De gemiddelde cyclus is 28 dagen. Dit zijn de dagen van de eerste dag van je menstruatie tot de eerste dag van je eerstvolgende menstruatie. Bij een cyclus van 28 dagen ben je dus precies één keer in de vier weken ongesteld.

Voorspellingen

Aan de hand van je vorige menstruatie geeft de MBK app een voorspelling voor de komende menstruaties. Zo zie je meteen een lijstje met datums waarop je hoogst waarschijnlijk ongesteld bent. Bovendien kun je zien wanneer de eisprong plaatsvindt. De dagen voor je eisprong en de dag erna ben je (in meer of mindere mate) vruchtbaar. Dit zijn dan ook de dagen dat je kunt proberen zwanger te raken, of waarop je extra voorzichtig moet zijn wanneer je (nog) niet zwanger wilt worden.

De MBK vruchtbaarheid app

De MBK app is gratis te downloaden in de App Store. De app onthoudt je gegevens waardoor je op ieder moment kunt checken wanneer je volgende menstruatie en eisprong is. Je vindt hier ook handige voor als je graag zwanger wilt worden.

Fotocredits:
Sizz

Share This

About the author