De passionele kus

De passionele kus

Herinner je die eerste passionele kus van jou en je lover nog? Grote kans dat wanneer je al wat langer een relatie hebt, het aantal intieme zoenen sterk afneemt. De meeste stellen geven elkaar alleen nog een snelle kus wanneer ze de deur uitgaan of thuiskomen. Jammer, want een passionele kus kan zoveel doen voor jullie relatie.

Denk eens even goed na, wanneer is de laatste keer dat je eens echt lekker hartstochtelijk gezoend hebt met je partner? Nou? Bij zoenen komt intimiteit kijken, verliefdheid, verbinding en verlangen. Het kan daarom een hele positieve invloed op je relatie hebben. Bij seks kun je gemakkelijk denken aan iemand anders. Jij ziet die knappe voetballer, leuke collega of aantrekkelijke strandwacht voor je terwijl hij denkt aan het meisje uit de pornofilm of zijn secretaresse. Maar écht zoenen kun je niet op de automatische piloot doen. Je doet dit met al je gevoel. Dat is ook de reden dat prostituees zich hier vaak niet aan wagen.

Passionele kus2

Naast dat het je gevoelens voor elkaar versterkt, heeft zoenen nog meer voordelen. Regelmatig een potje tongworstelen kan je stress verminden. Ook kun je wel dertig calorieën in een kwartier verbranden op deze manier. En zoenen zou je immuunsysteem kunnen verbeteren. De bacteriën die je uitwisselt met je partner verhogen namelijk je weerstand. Daarnaast beschermt het je gebit tegen gaatjes.

Dus probeer niet teveel in gewoontes te vervallen waardoor je elkaar een kus geeft zonder je er echt van bewust te zijn. Neem de tijd voor elkaar en geef je vriend zo nu en dan een heerlijke passionele kus, gewoon omdat het kan!

Bronnen:
Vrouw Online
Women’s Health zomer 2013

Fotocredits:
Skinny Mom
Glogster

Share This

About the author