De eerste keer

De eerste keer

Een paar dagen geleden kwam al een artikel online over mannen en vrouwen die nog steeds niet ontmaagd zijn. Maar wanneer ben je dan eigenlijk ‘laat’ met seks? Wanneer is het tijd voor de eerste keer?

Of het tijd is voor jouw eerste keer kun je eigenlijk alleen zelf goed bepalen. Want ben jij er helemaal klaar voor? En is er een man in je leven waar je het graag mee zou doen? Steeds minder jongeren wachten met de daad tot ze de liefde van hun leven zijn tegengekomen. Toch zijn er ook nog steeds genoeg mensen die wel graag wachten tot ze het huwelijksbootje in zijn gestapt.

De meeste jonge meiden denken daar toch anders over. Het begint al op jonge leeftijd wanneer we voor het eerst zoenen met een jongen. Die eerste echte tongzoen krijgen we gemiddeld op veertienjarige leeftijd. Na het tongzoenen komt het voelen en strelen. Hierbij worden nog geen echte seksuele handelingen verricht, maar er wordt wel zowel boven als onder de kleren gevoeld. Dit doen we als we gemiddeld 15,4 jaar oud zijn.

Hierna duurt het nog bijna een jaar, tot we 16,3 jaar oud zijn, voor we echt overgaan op het met de hand bevredigen. Een paar maanden later hebben we vervolgens voor het eerst seks. De leeftijd voor de eerste keer ligt gemiddeld namelijk op 16,7 jaar.

Zoals eerder gezegd, is het echter helemaal afhankelijk van de persoon die je bent. Ongeveer tien procent van de jongens en zes procent van de meisjes hebben het op 24-jarige leeftijd nog nooit gedaan. Dit kan voor veel frustratie en onzekerheid zorgen, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je hier zelf voor kiest om wat voor reden dan ook.

Over het algemeen geldt dat je toch beter iets langer kunt wachten dan dat je spijt hebt van je eerste keer. Ondanks dat veel mensen het toch liever anders hadden gezien, is je eerste keer wel een bijzondere ervaring. Je hebt zelf vast ook speciale herinneringen aan je ontmaagding.

Fotocredits:
DNAMC

Share This

About the author