De betekenis van dromen over seks

De betekenis van dromen over seks

Droom jij wel eens over seks? Daar is niks raars aan! Uit onderzoek blijkt namelijk dat acht procent van onze dromen over seks gaan. Dat kan heel fijn zijn, maar ook een beetje ongemakkelijk. Wat betekenen deze wilde dromen?

Mysterieuze man
Grote kans dat er in jouw seksdromen wel eens een mysterieuze man voorbij komt, de meeste dromen hebben namelijk een totaal onbekende in de hoofdrol. Het gekke is dat dit in je droom als volkomen normaal aanvoelt. Komt je dit bekend voor? Probeer dan in het dagelijks leven ook eens af te stappen op die stoere en ó zo knappe jongen die je eigenlijk niet goed durft te benaderen. Je bent toe aan wat spanning!

Orgasme
Wist je dat het mogelijk is om in je slaap een orgasme te krijgen? Als jij je hoogtepunt tijdens het slapen bereikt, kan dit een spannend einde van iets betekenen. Maar het kan ook betekenen dat er nodig wat echte actie in bed moet plaatsvinden. Heb je misschien iets te veel seksuele spanning opgebouwd de laatste tijd?

Een hete affaire
Heb je een vriend maar droom je van stomende seks met een andere man? Dit kan betekenen dat je aandacht in het echte leven ook even is afgeleid van je partner. Het schuldgevoel dat op komt zetten zodra je wakker wordt, laat je diep van binnen voelen dat er toch iets niet helemaal lekker zit tussen jou en je vriend.

Een andere vrouw
Je was er van overtuigd dat je 100% hetero bent, maar nu droom je opeens over een seksueel avontuurtje met een andere vrouw. Verwarrend? Nee hoor, er is niks geks aan! Wanneer je droomt over seks met iemand met hetzelfde geslacht dan wil dit juist zeggen dat je jezelf helemaal geaccepteerd hebt. Het toont alleen maar aan dat je van jezelf houdt!

Seks met je ex
Seks met je ex is natuurlijk not done, maar toch kan het zijn dat je dit wel droomt. Het betekent dat je op zoek bent naar wat spanning in je leven omdat er bijvoorbeeld weinig nieuws gebeurt of je huidige relatie een routine wordt.

Je collega
De omgang met mannelijke collega’s is niet altijd gemakkelijk, zeker niet als je de nacht daarvoor net een seksuele droom over een van hen hebt gehad. Heb je al weken stiekem een crush op die ontzettend leuke collega, dan is het niet zo gek dat je ook over hem droomt. Maar wanneer je nog niks voor de man in kwestie voelde voor de iets uit de hand gelopen droom, dan kan het betekenen dat je meer met hem moet samenwerken of zelfs van hem kan leren.

Je baas
Kan het nog gênanter dan seks met je collega? Ja hoor, seks met je baas! Bij deze droom gaat het niet zo zeer om de persoon, maar meer om zijn functie. Wordt het niet eens tijd dat je zelf ook de controle neemt over bepaalde dingen in je leven? Moet je zelf niet een beetje bazig worden? Kom maar op met die promotie!

Orgie
Word je wakker met het schaamrood op de kaken van deze heftige maar eigenlijk toch wel heel erg plezierige droom? Seks hebben met meerdere mensen in je droom kan betekenen dat het tijd is om jouw seksleven wat spannender te maken. Is het geen goed moment voor een spannende plek, een ander standje of een nieuw seksspeeltje? Maar het kan ook zijn dat het helemaal niks met seks te maken heeft. In dat geval zou het kunnen betekenen dat je jouw tijd en aandacht anders moet verdelen. Stop je niet veel te veel of juist te weinig energie in bepaalde dingen?

Bronnen:
Cosmopolitan

Foto credits:
She

Share This

About the author